Oko160.000 dece u Srbiji je neuhranjeno

Institut za javno zdravlje ”Batut” potvrđuje da je oko 6% maloletnika sasvim neuhranjeno ( istraživanje iz 2011-2017 ), pa sumorne statistike pokazuju jasnu vezu između siromaštva i zdravlja.

 

View this post on Instagram

 

160.000 dece u Srbiji je neuhranjeno Institut za javno zdravlje ”Batut” potvrđuje da je oko 6% maloletnika sasvim neuhranjeno ( istraživanje iz 2011-2017 ), pa sumorne statistike pokazuju jasnu vezu između siromaštva i zdravlja. Ispod apsolutne linije siromaštva u Srbiji živi gotovo deset odsto stanovništva odnosno oko 700.000 ljudi. Manji broj njih se hrani u narodnim kuhinjama a po svedočenjima radnika u narodnim kuhinjama i humanitarnim organizacijama, na svake dve odrasle osobe dolazi po jedno dete. Napominjemo da se u narodnoj kuhinji dobija samo JEDAN kuvani obrok, za ostala dva se kako kaže jedan od korisnika “snalazimo gde stignemo a ako ne stignemo snalazimo se u snovima”. Najsiromašnija su deca u centralnoj i jugoistočnoj Srbiji a najviše ih ima na jugu Srbije. Pored vas svevidećih internet korisnika (Facebook-a, Instagrama, Twittera i tako dalje) , raste jedna nova generacija koja ne zivi na Facebook-u, Instagramu, Twitteru nego bukvalno na hlebu i vodi. #siromaštvo #narodnekuhinje #pobuna

A post shared by Pobuna (@pobuna_srbije) on

Ispod apsolutne linije siromaštva u Srbiji živi gotovo deset odsto stanovništva odnosno oko 700.000 ljudi. Manji broj njih se hrani u narodnim kuhinjama a po svedočenjima radnika u narodnim kuhinjama i humanitarnim organizacijama, na svake dve odrasle osobe dolazi po jedno dete. Napominjemo da se u narodnoj kuhinji dobija samo JEDAN kuvani obrok, za ostala dva se kako kaže jedan od korisnika “snalazimo gde stignemo a ako ne stignemo snalazimo se u snovima”. Najsiromašnija su deca u centralnoj i jugoistočnoj Srbiji a najviše ih ima na jugu Srbije.

Pored vas svevidećih internet korisnika (Facebook-a, Instagrama, Twittera i tako dalje) , raste jedna nova generacija koja ne zivi na Facebook-u, Instagramu, Twitteru nego bukvalno na hlebu i vodi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *