Građevinski radnik je najopasnije zanimanje u Srbiji

 

 

Ni policajci ni vojnici, najopasnije zanimanje poseduju “građevinci”.

 

View this post on Instagram

 

Ni policajci ni vojnici, najopasnije zanimanje poseduju “građevinci”. Kada kao merilo uzmemo broj poginulih i broj povreda na radnom mestu, onda su građevinci najugroženiji deo srpskog društva. Prošle godine poginulo je čak 23 građevinska radnika na radnom mestu. Iz godine u godinu broj poginulih građevinaca je dvocifren i na prvom mestu u ovoj crnoj statistici. Vozači su drugo najopasnije zanimanje, a broj poginulih u prošloj godini je iznosio njih 8. Takođe se kasirke s najnižim primanjima mogu svrstati u sam vrh opasnih zanimanja u Srbiji zbog fizičkih napada koje trpe svakodnevno. Novinarska profesija se sve više uključuje u ovu neslavnu trku, zbog pritisaka i fizičkih napada koje radnici u medijima konstantno trpe. Crna statistika kaže da je prošle godine zbog povreda na radu 39 bilo sa smrtnim ishodom a čak njih 40 odsto su bili nelegalno na poslovima (rad na crno). Za razliku od policajaca i vojnika koji imaju nominalno više zarade i koji u navedenim situacijama poseduju pravo na određenu odštetu, gore navedena zanimanja nemaju u većini slučajeva beneficije (najčešće rade na crno) koje bi trebalo a njihove porodice su prepuštene u milost i nemilost našeg razorenog društva i institucija. @jeremic_vuk @marko.vidojkovic @stefanovicborko @gradjevinac @rastaman_bg @ivannmix @dunjastyle #gradjevina #izrabljivanjeradnesnage #izgradnja #graditeljstvo #pobuna_srbije #pobuna

A post shared by Pobuna (@pobuna_srbije) on

 

Kada kao merilo uzmemo broj poginulih i broj povreda na radnom mestu, onda su građevinci najugroženiji deo srpskog društva. U 2017. godini je poginulo čak 23 građevinska radnika na radnom mestu. Iz godine u godinu broj poginulih građevinaca je dvocifren i na prvom mestu u ovoj crnoj statistici. Vozači su drugo najopasnije zanimanje, a broj poginulih u prošloj godini je iznosio njih 8. Takođe se kasirke s najnižim primanjima mogu svrstati u sam vrh opasnih zanimanja u Srbiji zbog fizičkih napada koje trpe svakodnevno. Novinarska profesija se sve više uključuje u ovu neslavnu trku, zbog pritisaka i fizičkih napada koje radnici u medijima konstantno trpe.

Crna statistika kaže da je prošle godine zbog povreda na radu 39 bilo sa smrtnim ishodom a čak njih 40 odsto su bili nelegalno na poslovima (rad na crno). Za razliku od policajaca i vojnika koji imaju nominalno više zarade i koji u navedenim situacijama poseduju pravo na određenu odštetu, gore navedena zanimanja nemaju u većini slučajeva beneficije (najčešće rade na crno) koje bi trebalo a njihove porodice su prepuštene u milost i nemilost našeg razorenog društva i institucija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *