63% Beograđana smatra Beograd higijenski prljavim gradom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pobuna (@pobuna_srbije) on

Prema istraživanju sprovedenom u 17 opština Beograda na 3400 ispitanika u periodu od 25.10.2019. do 03.12.2019. godine , čak 63% Beograđana smatra Beograd higijenski prljavim gradom.

Samo 37% Beograđana smatra da je Beograd higijenski gledano čist grad.

Takođe prema istom istraživanju, građani su između odgovornih za stanje higijene naveli pre svega sebe u 70% slučajeva a samo 30% građana smatra da su za higijenu u gradu najviše odgovorne same komunalne službe.

Na pitanje zašto se otpaci bacaju u van kante ili kontejnera ako postoje u blizini, preko 60% građana je odgovorilo da je to stvar navike a manje od 40% njih je istaklo da je to pitanje neznanja.

Najveće nezadovoljstvo higijenom su istakli stanovnici sledećih opština : Čukarica, Palilula, Grocka, Voždovac i Obrenovac.

Na skoro svakom autobuskom stajalištu videćete otpatke pobacane oko kante, žvake ulepljene na trotoar.

Postojanje građevinskih divljih deponija je javna tajna, a procena je da ih u Beogradu trenutno ima oko 40.

Prvo organizovano odnošenje smeća u Beogradu je počelo 1. avgusta 1884. godine, a danas se u na dnevnom nivou u Beogradu proizvede oko 1.500 tona smeća.

Komunalci će iz kanti i kontejnera odneti smeće, ali ono smeće u glavi koje vam kaže “bacite smeće gde god hoćete”, NIKO SEM VAS SAMIH OČISTITI NEĆE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *