59% ispitanih stanovnika Srbije priznaje da su kao mali nosili polovne stvari

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pobuna (@pobuna_srbije) on

Oko 59% ispitanih stanovnika Srbije od 18 do 75 godina starosti priznaje da su kao mali nosili polovne (tuđe) dobijene ili pozajmljene stvari.

Većina njih ističe da ih nije sramota zbog toga jer sada shvataju da je to bilo ekonomski opravdano ali i da su ti pokloni sa sobom nosili neku nit povezivanja sa onima i decom od onih čije su stvari nosili.

Takođe većina njih ističe da ih je kao decu ipak bilo sramota da priznaju da nose pozajmljene stvari.

Na pitanje da li bi ih bilo sramota da su nosili stvari koje su prerasli, Predrag Stojaković, Novak Djoković, Ana Ivanović, Nemanja Matić, Vladimir Grbić? Svi su sa osmehom rekli da bi im bila čast a ne sramota.

Danas je nova odeća za decu relativno skupa ali i nepriuštiva za one koji imaju primanja ispod ili u iznosu minimalne potrošačke korpe, a to je preko 42% radnika.

Kada stigne zima i počne smrzavanje, dobro nam svima dođe darivanje. DARIVANJE toplog osmeha, zagrljaja, šoljice čaja, ali i STVARI za DECU porodicama koje su malo SLABIJEG MATERIJALNOG STANJA.

Istraživanje je rađeno anketom kombinovanog tipa na uzorku od 1800 lica starosti od 18 do 75 godina u periodu od 28.01.2019 do 28.08 2019. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *