Tek svaka peta žena se oseća bezbedno u gradovima Srbije

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pobuna (@pobuna_srbije) on

Tek svaka peta žena u gradovima Srbije se oseća bezbedno, dok se 56% žena oseća nebezbedno.

To je pokazalo istraživanje na uzorku od 3375 punoletnih žena iz Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca koje je rađeno u periodu od 01.12.2018 do 10.02.2019. godine.
Žene ističu da se najnebezbednije osećaju u vozilima javnog prevoza, na ulici i na poslu (fakultetu, školi), kao i u ugostiteljskim objektima.

Na ulici i u prevozu su često na meti džeparoša, manijaka. Dok su na poslu najveće opasnosti koje ih vrebaju razni oblici mobinga i polne diskriminacije.

Često moraju da kriju da planiraju majčinsto da ne bi dobile otkaz ili lošije radno mesto.

Uprkos svemu žene koje su učestvovale u anketi navode da ih najviše od svega plaši NEREAGOVANJE OKOLINE, a potom i blaga kaznena politika koja skoro da podstiče ugnjetavanje slabijeg pola.

Dragi muškarci znamo da nemate svi novca da 8. marta devojke i žene odvedete na večeru ili da im kupite cvet ali možete da im poklonite ono najskuplje a to je PAŽNJA i dobronameran savet.

Poslušajte probleme vaše majke, supruge, sestre, ćerke, koleginice, komšinice…i zaustavite njihovo maltretiranje, ponižavanje, zlostavljanje… Dok čekaju 8. mart, budite im uvek jak oslonac i štit kao sin, suprug, otac, brat… Posvećeno svim ženama koje će i danas oznojenih dlanova i sa bolom u stomaku, šetati ulicom, voziti se prevozom, obavljati svoj posao…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *