Svaki treći pacijent žrtva korupcije u zdravstvu

Svaki treći pacijent je bio na neki način žrtva korupcije u zdravstvu u vidu malverzacija sa listama čekanja, ucenjivanjem pacijenta kao i problema sa nabavkama. Treba istaći da je nezvanično svaki pacijent upoznat sa načinima koji mogu da ” olakšaju lečenje “. Pre sedam meseci formiran je tim koji se bavi korupcijom u zdravstvu i koji trenutno obrađuje 50 slučajeva, a rezultati će javnosti uskoro biti poznati.

Najčešće se na korupciju žale pacijenti kojima se odlažu operacije i druge intervencije zbog “hitnih slučajeva”, pa su po nekoliko meseci vezani za krevet dok ne podmažu šraf korumpirane mašine koji škripi. Odlaganje hirurških intervencija i nametanje pružanja zdravstvenih usluga u privatnim ustanovama ponekad može biti indirektan način da se pacijent pritisne i primora da da novac.

Svesni smo da doktori trebaju da leče nas ali i oni mogu biti jako “bolesni” a simptomi su traženje mita pacijentima sa srčanim obolenjima, pacijentima na dijalizi, dijabetičarima i na kraju traženje mita onkološkim bolesnicima.

Naša obaveza je da doktore zaražene korupcijom izlečimo sa policijom.

Ukoliko primetite neki od ovih simptoma ne morate da se savetujete ni sa lekarom ni sa farmaceutom vec se obrate policiji na 192 ili Komisiji za borbu protiv korupcije u zdravstvu na mejl kabinet@zdravlje.gov.rs.

Posvećeno svim pacijentima iz Kragujevca, Čačka, Niša, Kraljeva, Novog Sada, Beograda, Valjeva, Ivanjice, Vranja, Zrenjanina, Kruševca… koji i danas čekaju satima na klupama ili u krevetima u kliničkim centrima doktore koji kasne ili se ne pojavljuju jer imaju hitnije ili bitnije slučajeve.

U Srbiji 26.04.2018.

 

 

 

View this post on Instagram

 

Svaki treći pacijent je bio na neki način žrtva korupcije u zdravstvu u vidu malverzacija sa listama čekanja, ucenjivanjem pacijenta kao i problema sa nabavkama. Treba istaći da je nezvanično svaki pacijent upoznat sa načinima koji mogu da ” olakšaju lečenje “. Pre sedam meseci formiran je tim koji se bavi korupcijom u zdravstvu i koji trenutno obrađuje 50 slučajeva, a rezultati će javnosti uskoro biti poznati. Najčešće se na korupciju žale pacijenti kojima se odlažu operacije i druge intervencije zbog “hitnih slučajeva”, pa su po nekoliko meseci vezani za krevet dok ne podmažu šraf korumpirane mašine koji škripi. Odlaganje hirurških intervencija i nametanje pružanja zdravstvenih usluga u privatnim ustanovama ponekad može biti indirektan način da se pacijent pritisne i primora da da novac. Svesni smo da doktori trebaju da leče nas ali i oni mogu biti jako “bolesni” a simptomi su traženje mita pacijentima sa srčanim obolenjima, pacijentima na dijalizi, dijabetičarima i na kraju traženje mita onkološkim bolesnicima. Nša obaveza je da doktore zaražene korupcijom izlečimo sa policijom. Ukoliko primetite neki od ovih simptoma ne morate da se savetujete ni sa lekarom ni sa farmaceutom vec se obrate policiji na 192 ili Komisiji za borbu protiv korupcije u zdravstvu na mejl kabinet@zdravlje.gov.rs. Posvećeno svim pacijentima iz Kragujevca, Čačka, Niša, Kraljeva, Novog Sada, Beograda, Valjeva, Ivanjice, Vranja, Zrenjanina, Kruševca… koji i danas čekaju satima na klupama ili u krevetima u kliničkim centrima doktore koji kasne ili se ne pojavljuju jer imaju hitnije ili bitnije slučajeve. U Srbiji 26.04.2018. #zdravstvo #zdravlje #korupcija #doktori #lekar #pobuna_srbije #pobuna #beograd #krusevac #niš #ivanjica #novisad #kraljevo #zrenjanin #kragujevac

A post shared by Pobuna (@pobuna_srbije) on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *