Glas za 1200 dinara

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pobuna (@pobuna_srbije) on

Od izbora do izbora javna je tajna da se voye bugarski vozovi i kupuju glasovi.

Prema informacijama sa terena i od članova izbornih komisija, posmatrača i članova stranaka utvrdili smo da prosečna cena za koju siromašni sunarodnici prodaju svoj glas iznosi 1200 dinara, i sve se obavlja uz pomoć takozvanih “popisivača” sigurnih glasova.

Glas na jugu Srbije košta u proseku od 400 do 800 dinara, u centralnoj i zapadnoj Srbiji od 700 do 1300 dinara u proseku.

Beograd je priča za sebe i cena glasa ide od 1500 do 2700 dinara ali zanimljivo je da su pripadnici ugroženih društvenih grupa prodavali glas za par kilograma šećera, patike ili ćebad.

Prema podacima RZS oko 790.000 stanovnika Srbije ima samo jedan obrok dnevno i živi u dubokoj bedi.

Skoro jedna trećina od tog broja su maloletna lica. Od oko 500.000 punoletnih, oko 55% izlazi na izbore a većina njih budu posećeni pred svake izbore od strane “popisivača” koji im neretko u zamenu za siguran glas nude novac.

Mnogo više vredi taj glas ali kako ga čuvati kad ga otima bolest, beda i glad… Nije sramota biti siromašan, sramota je biti jeftin…ali je još veća sramota kupovati nešto što nije na prodaju…. Šta ćete raditi dragi kupci kada vas novčanice izdaju? Hoće li vaše popisivačice umeti tom situacijom da vladaju???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *