21.000 domaćinstava u Srbiji živi bez struje

Najveći problem i dalje su planinska područja, pogotovo ona na Goliji, Staroj planini, Pešterskoj visoravni. To su slabo dostupni delovi u kojima se elektrodistribuciji ne isplati da stanovnicima uvodi struju a preko 30.000 njih živi u mraku.

Za njihov život u mraku odgovorne su pogrešne strategije razvoja zemlje, krize, nemaština, ali i nedovoljno interesovanje lokalnih vlasti. Prema dostupnim podacima i procenama, pretpostavlja se da oko 21.000 domaćinstava u Srbiji živi bez struje. Do ove brojke se dolazi uz pomoć podataka republičkog zavoda za statistiku i EPS-a i EMS-a.

Električna energija je obično prva želja žitelja najsiromašnijih delova zemlje a na drugom mestu je putna infrastruktura. Sela bez struje prva su na listi umirućih naselja. Sva ona na spisku su od 1.100 naselja koja će izumreti u sledećih desetak godina.

Život bez struje prvi je na listi razloga zbog kojih je većina radno sposobnog stanovništva napustila rodna sela 70-ih godina prošlog veka. Mora se razumeti da gotovo niko više ne želi da živi bez frižidera, televizije, poslednjih godina i interneta.
Da bi konačno dokazali svetu da je “TESLA NAŠ” , i da smo njegove želje da olakša život ljudima ispunili, učinimo njegove izume dostupnim svim stanovnicima naše prelepe zemlje.

 

 

 

View this post on Instagram

 

21.000 domaćinstava u Srbiji živi bez struje. Najveći problem i dalje su planinska područja, pogotovo ona na Goliji, Staroj planini, Pešterskoj visoravni. To su slabo dostupni delovi u kojima se elektrodistribuciji ne isplati da stanovnicima uvodi struju a preko 30.000 njih živi u mraku. Za njihov život u mraku odgovorne su pogrešne strategije razvoja zemlje, krize, nemaština, ali i nedovoljno interesovanje lokalnih vlasti. Do ove brojke se dolazi uz pomoć podataka republičkog zavoda za statistiku i EPS-a i EMS-a. Električna energija je obično prva želja žitelja najsiromašnijih delova zemlje a na drugom mestu je putna infrastruktura. Sela bez struje prva su na listi umirućih naselja. Sva ona na spisku su od 1.100 naselja koja će izumreti u sledećih desetak godina. Život bez struje prvi je na listi razloga zbog kojih je većina radno sposobnog stanovništva napustila rodna sela 70-ih godina prošlog veka. Mora se razumeti da gotovo niko više ne želi da živi bez frižidera, televizije, poslednjih godina i interneta. Da bi konačno dokazali svetu da je “TESLA NAŠ” , i da smo njegove želje da olakša život ljudima ispunili, učinimo njegove izume dostupnim svim stanovnicima naše prelepe zemlje. #zivot #pobuna_srbije #život #zanimljivosti #tezakzivot #inspiracijanoći #inspiracijanoci #selasrbije #srbija #srbijainstagram #golija #javor #ivanjica #pester #istocnasrbija #juznasrbija

A post shared by Pobuna (@pobuna_srbije) on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *