U Srbiji se dnevno dogode 3 do 4 samoubistva

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pobuna (@pobuna_srbije) on

Dnevno u proseku 3-4 naša sunarodnika sebi oduzmu život. Sve ovo potvrđuju podaci republičkog zavoda za statistiku.

Prema podacima iz 2017. godine, zabeleženo je 1.005 potvrđenih samoubistava u Srbiji dok je još 226 samoubistava u fazi istrage. Šezdesetih godina prošlog veka bilo ih je između 500 i 600.
Prema podacima svaki drugi samoubica se na ovaj korak odlučio usled teških uslova života. Siromaštvo se poslednjih dana navodi kao razlog za više od 220 samoubistava od početka 2018. godine.

Pored toga što više samoubistava izvrše muškarci u odnosu na žene, suicida ima najviše u Vojvodini ali polako ovaj negativan trend raste i u centralnoj Srbiji. Najviše samoubistava u gradskim oblastima se počini sa Brankovog mosta gde svake godine oko 40 osoba reši da okonča život skokom.

Neslavni rekorderi po broju samoubistava su, prema poslednjim dostupnim podacima Subotica i Šid. Šid je grad sa samo 32.000 stanovnika, u kome se za godinu dana ubilo 15 ljudi. To znači da je stopa samoubistava 46 na 100.000 stanovnika, dok je, poređenja radi, ta stopa u Beogradu 9,72.

Život je najveće bogatstvo i koliko god siromašni i u kom god problemu bili, zapamtite sve te probleme ćete rešiti i bogati ćete biti SAMO AKO STE ŽIVI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *