Jednu trećinu nacije trese strah od visokih troškova legalizacije

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pobuna (@pobuna_srbije) on

Skoro trećina stanovnika neće moći da plati troškove legalizacije objekata koji dostižu i do 120.000 rsd.

Minimalna potrošačka korpa ne poseduje stavku (troškovi legalizacije) a znamo da za minimalac radi više od trećine zaposlenih, dok 25% stanovnika živi na pragu siromaštva a 10% živi u siromaštvu. Načešće ovaj segment stanovništva živi u nelegalizovanim objektima.

Ratovi 90tih, kolone izbeglica, neisplaćene zarade, krah stambenog fonda… Uzroci su postojanja nelegalne gradnje stambenih objekata.
U poslednje vreme često se čuje pojam “rušenje nelegalnih objekata” i to izaziva jezu kod svih siromašnih stanovnika Srbije ali ne i kod dobrog dela bahatih investitora bliskih svakoj vlasti.

Najnovije procene Republičkog geodetskog zavoda pokazuju da je broj takvih objekata skočio na neverovatnih pet miliona.
Naime oko 1.300.000 je stvarno izidanih u skorije vreme, ali od ove godine satelitski snimak uvrstio je i objekte u napuštenim selima Srbije, koje država želi da “dovede u red”. Država nije obezbedila dom svima kojima je bila dužna da to učini pa su naši sunarodnici morali sami da obezbede sebi prostor za život.

Takođe država nije omogućila uslove ni da se obezbedi normalna egzistencija i isplata zarada od koje bi ljudi rešavali svoje stambeno pitanje.

Proterani iz Hrvatske, Bosne i Kosova, kao i radnici propalih preduzeća nisu mogli zauvek da žive u kolektivnim centrima ili kao podstanari, pa su nadomak većih gradova izgradili naselja u kojima plaćaju sve komunalije.

Priča o izgradnji jeftinih stanova za sve, postala je bajkovita tema pred izbore, kad se vlast osvoji i svetla izbora se ugase bageri se koriste ne za izgradnju već za plašenje i rušenje.

Poslednjih dana socijalno ugrožene osobe koje žive u nelegalizovanim objektima dobijaju pozive da se učlane u određene stranke kako bi im domovi bili pošteđeni rušenja.

Samo ako se dogovorite međusobno da ćete jedni druge braniti, bićete sigurni DA OD VAŠE KOŽE BUBANJ NEĆE BITI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *