Crni barjaci i građevinski radnici

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pobuna (@pobuna_srbije) on

Povodom Dana građevinara 8. avgusta u saradnji sa @bufonerija ( Studentskom kulturno – umetničkom organizacijom) smo pokušali da skrenemo pažnju na sve veći broj poginulih građevinskih radnika u Srbiji, kao i na težak život njihovih prijatelja i članova porodica posle tragedije.

Interpretacije originalnih izjava, prijatelja i članova porodica poginulih građevinskih radnika su izveli glumci organizacije @bufonerija .

Takođe smo želeli da ukažemo na to da ti ljudi nisu samo brojevi i da su njihove porodice i prijatelji sa njima izgubili mnogo više od jednog života.

Za državne činovnike i statistiku to su samo brojevi a za najmilije su to BRAĆA, MUŽEVI, SINOVI, OČEVI…

Ne postoji ta crna dnevnica ni suma novca, koja može da nadoknadi gubitak druga, brata, sina, oca…

Poginuli radnici i njihove porodice nisu samo brojevi. Svi smo pre svega PRIJATELJI, SESTRE, MAJKE, ĆERKE, SINOVI ,BRAĆA, OČEVI…

Izjave su prikupljanje u periodu od 04.02.2019. do 05.03.2020. godine, od prijatelja i članova porodica 15 poginulih radnika.

U 2019. godini je 19 građevinskih radnika poginulio na gradilištima širom Srbije što je za četiri više nego 2018. iako je od strane nadležnog ministarstva 2019. godina bila proglašena godinom “Bezbednosti i zdravlja na radu”.

Posvećeno svima kojima su zbog haosa na gradilištima, najmiliji završili pod crnim barjacima ili u invalidskim kolicima.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *