60% ispitanih radnika u privatnom sektoru provodi radno Dan državnosti

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pobuna (@pobuna_srbije) on

Preko 60% ispitanih radnika u privatnom sektoru provešće radno Dan državnosti a od onih koji će radno provesti Dan državnosti samo 28% njih će biti novčano nagrađeno ili će dobiti slobodan dan.

Čak preko 90% tržnih centara i 75% prodavnica u Srbiji, radiće redovno kao svakog drugog radnog dana a to za sobom povlači, magacionere, čistačice, vozače, frizere, konobare…
Na gradilištima će građevinski radnici raditi kao i svakog drugog dana.

Svi tržni centri u Beogradu radiće po redovnom radnom vremenu od 15. do 17. februara. Isto važi i za multipleks bioskope i prodavnice u tržnim centrima.

Prodavnice :”Idea”, “Roda”, “Maksi”, “Šop end go” ,”Tempo”, i “Aroma” imaće redovno radno vreme u subotu i ponedeljak. Takođe i TC “Ušće”, “Delta siti”, “Big fešn” i “Stadion” radiće uobičajeno od 10 do 22 časa. Gradske pijace radiće uobičajeno, od 6.00 do 19.00, a Buvljak od 8.00 do 16.00.

Buna protiv Dahija otpočela je u Beogradskom pašaluku zbog terora nad stanovništvom. Mnogo ljudi nije moglo da plaća porez tokom vekova ropstva pa su danak plaćali u krvi davanjem dece Sultanu koji je od njih pravio Janjičare.

Sam Karađorđe je kao dečak morao da radi kao sluga kod imućnih Srba i Turaka, a porez koji nije mogao da plati njegov otac plaćali su prijatelji iz sela.

Zlostavljanje ženskog roda (silovanje) od strane Turaka je bila svakodnevna pojava kao i pravo prve bračne noći koje je bilo ustanovljeno u pojedinim mestima. Karađorđe je poseban motiv imao za podizanje ustanka zbog udaranja Turaka ali i nečasnih Srba na obraz i čestitost ženskog roda. Svog brata je pogubio zbog silovanja jedne devojke.

I danas u Srbiji ima mnogo siromašnih koji ne mogu da plaćaju račune, koji se leče SMS porukama a rade kod imućnog i bahatog GAZDE. Rade čak i za svoje verske i državne praznike dok isti GAZDA seksualno uznemirava njihove žene, sestre, majke, ćerke.

Nije crni Đorđe jedan. Puna ih je Srbija, sve crnji od crnjega.

Srećan vam Dan državnosti.

Ispitivanje je vršeno u perodu od 08 .01.2020. do 05.02.2020, putem telefona i neposrednim popunjavanjem ankete uz pomoć anketara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *